Over NFHD - Natuur Fotografen Hoge Dijken

Ga naar de inhoud
Info
Wie zijn we?

Natuur Fotografen Hoge Dijken kort weg NFHD is een vereniging van natuurfotografen uit de regio West-Vlaanderen.
Zoals de naam al aangeeft ligt onze basis bij de 'Hoge Dijken', een voormalige zandwinningsput die mooi verdeeld ligt over de gemeenten Oudenburg en Jabbeke, en die momenteel door de Vlaamse Gemeenschap (Agentschap Natuur en Bos) beheerd wordt als natuur- en recreatiegebied.
Op het 25ha grote domein bevindt zich o.a. het bezoekerscentrum "De Grote Zaagbek" dat volledig gerund wordt door natuurliefhebbers-vrijwilligers, met name "Natuurpunt Gistel-Oudenburg & Hoge Dijken".
NFHD is een werkgroep van de Vrienden van de Hoge Dijken en wil met authentieke en natuurvriendelijke fotografie mens en natuur dichter bij elkaar brengen.
We willen dat onder andere doen met een permanente tentoonstelling in het bezoekerscentrum, door het organiseren van themaprojecties, onze website, beelden leveren voor o.a. 'De Knotwilg' (driemaandelijks tijdschrift regio Midden-West-Vlaanderen), enz......
Op 6 en 7 oktober 2012 organiseerde NFHD een eerste natuurfotofestival waar meer dan 1000 bezoekers uit alle Vlaamse provincies op af zijn gekomen.
De leden van NFHD verbinden er zich toe om de gedragsregels van BVNF inzake natuurfotografie na te leven.
Iedere eerste vrijdag van de maand (behalve juli en augustus) wordt er vergaderd in het dienstencentrum "De Biezenbilk", Ettelgemstraat 24, 8460 Oudenburg (Zie route beschrijving). De bijeenkomst start om 20u00.
Zowel de beginnende als de ervaren natuurfotograaf moet er aan zijn of haar trekken komen. Tijdens alle vergaderingen is een scherm, beamer en computer aanwezig.
Vragen zoals, "hoe is het gemaakt, waar heb je dat gevonden of wat voor plant of beest is dat" moeten absoluut kunnen gesteld worden.
Het is vooral de bedoeling dat we van elkaar iets op steken, en er geen competitie van maken.
Alle belangstellende met of zonder foto's zijn welkom om tijdens een van de vergaderingen kennis te komen maken.


Terug naar de inhoud