NFHD 10jaar - Natuur Fotografen Hoge Dijken

Ga naar de inhoud
Agenda > NFHD 10
NFHD

NFHD (NatuurFotografen Hoge Dijken) bestaat 10 jaar en dat wordt in de verf gezet met een tweede editie van het natuurfotofestival “Ontdek de Hoge Dijken”.Dit evenement gaat door op 25 en 26 november  2017 in cultuurcentrum IPSO-FACTO (Marktstraat 25) en in de aangrenzende Sint – Arnolduszaal  (Marktstraat 1) te Oudenburg.
Er is ruime parkeergelegenheid voorzien, vooral aan de zijde van de abdijhoeve.
Op beide dagen kan men tussen 10:00u en 18:00u twee prachtige natuurfototentoonstellingen bezoeken , rondkuieren op de natuur- en fotografiebeurs  of even napraten in de cafetaria.
In de Sint-Arnolduszaal  stellen de NFHD-leden, voor het eerst op groot formaat,  hun beste natuurbeelden tentoon.
In dezelfde zaal kan U terecht voor informatie rond fotomateriaal, natuurreizen, natuurwandelingen ….aan de standen van o.a. Foto Coudenys, Sigma-lenzen, Starlingreizen, v.z.w. Landschap….
In de foyer van Ipso-Facto is een tweede natuurfototentoonstelling te bewonderen, eveneens op groot formaat en geselecteerd uit de recentste tentoonstelling van BVNF (Bond Verantwoorde Natuurfotografie).
Tevens zal aan de BVNF-stand ook het boek “Natuurlijk IV” te koop zijn waarin alle 120 beelden uit deze ‘beste BVNF-tentoonstelling ooit’ te bewonderen zijn.
Eveneens in de foyer kan je terecht bij de stand van ‘Natuurpunt  Gistel-Oudenburg & Hoge Dijken’ waar de werking van de vernieuwde natuurvereniging uit de doeken wordt gedaan.
Op zaterdagnamiddag kan U vanaf 15u deelnemen aan lezingen over diverse facetten van de natuurfotografie, gegeven door gerenomeerde natuurfotografen.
Om 15:00u steekt Jeffrey Van Daele van wal met een educatieve lezing die aan de hand van zorgvuldig uitgekozen beelden heel wat visie en inspiratie geeft die jouw fotografie een meerwaarde kan bieden.
Zo heeft hij een heel eigen kijk op compositieregels en wordt er dieper ingegaan op kleurcombinaties en het fotograferenvan landschappen .
Filip van Boven staat bekend al een ‘creatieve macrofotograaf’ die beroepsmatig vooral actief is in de Kalmthoutse heide en daar ook veel van zijn opnamen maakt.
Om 17:20u legt Filip uit hoe die sfeervolle macroopnamen tot stand komen.
Op zaterdagavond vanaf 19:00u en op zondagnamiddag vanaf 15:00u haalt NFHD alles uit de kast en worden 22 eigen klank-beeldmontages geprojecteerd in theaterzaal  IPSO-FACTO op reuzengroot scherm.
Wees tijdig aanwezig want er zijn slechts 200 zitplaatsen per voorstelling/lezing beschikbaar.
Tijdens de vorige editie van “Ontdek de Hoge Dijken” mochten we meer dan 1000 bezoekers verwelkomen.
We kijken er naar uit om ook U te mogen begroeten tijdens één van deze dagen en we hopen erin te slagen om U met nog meer bewondering en verwondering over de diversiteit  natuur te laten huiswaarts keren.
Toegang is gratis.
Terug naar de inhoud